V dubnu jsem je taky měnil. Ty původní tam odjezdily 21 000km a poslední tisíc km s nima už byl dosti nepříjemný, dělalo to strašný rázy a když jsem zkoušel vůle rozety proti kolu, zděsil jsem se. Byl čas to napravit. Novou sadu všech čtyř gum jsem koupil v Yamaze ve Starý Boleslavi za 600 Kč, nyní už je tam po zdražení mají asi za 900 Kč.
Jako čekal jsem horší stav těch původních gum, nebyly naoko až tak strašně ošoupaný a otlačený, nicméně jezdit už se s tim fakt nedalo. Ono těch 21 000 km je pro ně asi docela už přesčas.
Všechno jsem vyčistil benzínem, jiný odmašťovadla byly úplně k ničemu v tomhle případě. Inspirován panem Totrem jsem před demontáží koupil suchej teflon ve spreji, silikon teflonové mazivo bohužel nikde neměli a všichni prodavači si mysleli, že si vymejšlím nesmysly když po nich chci něco takovýho. Všechno jsem vyčistil, celej vnitřek nastříkal tim teflonovym sprejem až to zbělalo a stejnej úkon učinil i na těch novejch gumách.
Měnil jsem to teda při stavu tacho cca 21 000km. Teď mám asi 24 500 km a nezaznamenal jsem žádný posun k horšímu. Nicméně po výměně začal bejt ten tah motorky krásně plynulej bez rázů a je to zkrátka mnohem lepší pocit, že to hned líp jede. Takže mně to za ten čas a prachy rozhodně stálo

- Nové gumy a vyčištěnej náboj :) Po těch původních tam zůstal slušnej bordel...