Motorka chcipa pri zarazeni rychlosti

Vše o jednobuchu XT660.
Enduro

Motorka chcipa pri zarazeni rychlosti

Nový příspěvek od Enduro » ned 26. dub 2009 22:11:05

Ahoj vespolek,

Chci se zeptat jestli jste se nekdo setkal s necim podobnym. Obcas mi motorka zhasne kdyz stojim, zmacknu spojku a zaradim jednicku, stava se to i kdyz dojizdim a podrazuji. Proste v momente kdy zmacknu spojku a mam zarazenou rychlost tak motka chcipne. Zacalo mi to delat dost casto. Na prvni pohled to vypada jako kdyz zaradite jednicku a nemate sklopeny stojanek. Tim to ale neni. Spinac u stojanku jsem vycistil. Pak jsem jeste zjistil, ze je dalsi spinac na pacce od spojky, ten jsem take vycistil ale dela to porad. Zjistil jsem, ze kdyz se to stane, nejde motorka nastartovat s kvaltem pres spojku, ale musim vyradit na neutral a pak to zase nejakou chvili funguje. Dneska jsem navic zjistil dalsi prusvih. Kdyz si za jizdy stoupnu do stupacek, propnu kolena tak, ze mam teziste hodne vepredu, motorka po par vterinach chcipne. Staci trochu pokrcit kolena, nebo si sednout a zase chytne. Uz jsem z toho na palici. Mam XT 660R R.v. 2004. Nevim jestli oba problemy spolu souvisi, nebo jsou to dve nezavisle zavady. Poradte prosim.

Enduro
Radek
Administrátor
Napiš "660" bez uvozovek: 505
Kontaktovat uživatele:

Sdělení od administrátora

Příspěvek od Radek » čtv 23. bře 2023 15:41:08

Zdar,

vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit :P. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.

Přejít na web motopripravky.cz

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Re: Motorka chcipa pri zarazeni rychlosti

Nový příspěvek od LiTe » ned 26. dub 2009 22:37:39

Ahoj, mě se taky stávalo, když jsem podřazoval při dojíždění na semafory, tak motorka chcípla. Zvýšil jsem volnoběh a bylo po problému. Taktéž jsem se ale naučil při podřazování používat meziplyn. Takže nemůžu posoudit, jestli to pomohlo. Volnoběh zvýšíš na vstřikování směsi. Je to malej zlatej šroubek na levý straně motorky ;).
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko

plesm

Nový příspěvek od plesm » pon 27. dub 2009 7:22:53

čus, myslím že mi tenkrát mech. v servisu říkal, že u prvních modelů zlobil ten senzor na spojce, tenkrát to ještě dělali v rámci záruky

Enduro

Nový příspěvek od Enduro » pon 27. dub 2009 10:48:59

LiTe píše:Ahoj, mě se taky stávalo, když jsem podřazoval při dojíždění na semafory, tak motorka chcípla. Zvýšil jsem volnoběh a bylo po problému. Taktéž jsem se ale naučil při podřazování používat meziplyn. Takže nemůžu posoudit, jestli to pomohlo. Volnoběh zvýšíš na vstřikování směsi. Je to malej zlatej šroubek na levý straně motorky ;).

Dik za radu, nez zacnu zkouset ruzne veci, chci se zeptat jakou rychlosti Ti jede XT na jednicku na volnobeh po rovine. Me jede 10km/hod. Kdyby mi pomohlo jen zvyseni volnobeznych otacek tak bych byl stastny. Myslim ale ze budu mit daleko vaznejsi problem. Chcipani motoru ve stupackach to nevyresi. V servisu po telefonu nad tim kroutili hlavou. Ve hre pry je nejake cidlo TPE nebo jak se to jmenuje(cca 4tisice), nejake rele(cca 2tisice) a v posledni rade ridici jednotka(od 20ceti tisic vyse) - tu ale nepredpokladaji. A potom take zavada na elektroinstalaci. Jeden kamos ma zase nazor, ze to chcipani ve stupackach muze delat skripani hadicky od benzinu. Tak to musim poradne prolezt. No servis za pekny penize me asi nemine, Fuck.

Enduro

TTrs

Nový příspěvek od TTrs » pon 27. dub 2009 11:36:34

Mel jsem stejny problem jako Lite a vyresil jsem ho stejne jako Lite. ;)

Ta druha zavada je ale nejaka divna... :shock:
Pokud to dobre chapu z tveho popisu, tak kdyz preneses vahu na riditka, tak ti chcipne motor. Z hlediska polohy motorky ve vztahu k palivovemu systemu a cidlum je to blbost, protoze by ti jinak chcipala motorka i pri jizde z kopce.
Netocis nahodou pri te akrobacii heftem na druhou stranu az ti masa chcipne?

Jinak Yamaha mela opravdu v letech 2002-2005 vadnou serii TPS sensoru a byly kvuli tomu myslim i svolavacky. S jeho vymenou bych ale pockal, nejdriv bych zvednul volnobezny otacky a vyzkousel. Mrkni taky na plynovy lanka, kolibku a jeji dorazy, jestli tam neni nejaka vule nebo jina zrada.

Enduro

Nový příspěvek od Enduro » pon 27. dub 2009 12:25:39

TTrs píše:Mel jsem stejny problem jako Lite a vyresil jsem ho stejne jako Lite. ;)

Ta druha zavada je ale nejaka divna... :shock:
Pokud to dobre chapu z tveho popisu, tak kdyz preneses vahu na riditka, tak ti chcipne motor. Z hlediska polohy motorky ve vztahu k palivovemu systemu a cidlum je to blbost, protoze by ti jinak chcipala motorka i pri jizde z kopce.
Netocis nahodou pri te akrobacii heftem na druhou stranu az ti masa chcipne?

Jinak Yamaha mela opravdu v letech 2002-2005 vadnou serii TPS sensoru a byly kvuli tomu myslim i svolavacky. S jeho vymenou bych ale pockal, nejdriv bych zvednul volnobezny otacky a vyzkousel. Mrkni taky na plynovy lanka, kolibku a jeji dorazy, jestli tam neni nejaka vule nebo jina zrada.

Presne tak, ve stupackach s napnutymi koleny-teziste vepredu. Nerozumim jak bych moh tocit heftem na druhou stranu? Kdyz sedim a mam uplne zavreny heft, tak mi masa bubla 10Km/hod. a postavim se a za 2 vteriny chcipne. Kdyz si stacim sednout tak naskoci. Zkousel jsem to i trochu pod plynem cca v 60km/hod na trojku a dostal jsem se do faze jak jsem naklanel teziste presne do nejakeho rozhrani kdy to bylo dve tri vterky chciple a dve tri vterky jela.
Kazdopadne diky za dalsi podnety. S tim TPS mas pravdu, takto mi to rikali po telefonu v servisu, akorat ze pro Ceskou republiku ta svolavacka neplati. Take me napadlo, ze by to mohlo delat kdyz mazu retez s jednickou na volnobeh(zadni kyvka je odlehcena) Pred tydnem jsem mazal a motka nechcipala. Dneska to zkusim co to udela.

Radek
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek » pon 27. dub 2009 12:40:32

Mně to teda celý přijde jako nějaký hloupý fór ;)

Enduro

Nový příspěvek od Enduro » pon 27. dub 2009 12:50:29

Radek píše:Mně to teda celý přijde jako nějaký hloupý fór ;)
Proc bych si vymyslel? Jsem z toho na vetvi a shanim kazdou radu. Loni na podzim jsem jezdil ve stupackach a nedelalo to.

TTrs

Nový příspěvek od TTrs » pon 27. dub 2009 14:54:32

Zvedni ty volnobezny otacky, zkontroluj to co jsem ti psal a jeste se podivej pod sedlo, jestli tam nemas cvaklej nejakej kablik. Projed vsechny konektory, muzes do nic i striknout Kontaktol (nebo co ted prodavaji) a pak dej vedet, jestli to pomohlo.

Kdyztak ti pak napisu, jak znova nastavit TPS sensor, pokud je rozhozenej.

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » pon 27. dub 2009 15:20:06

Enduro> na 1 mi to jede podle tacho cca 50kmh

K.O.zel

Nový příspěvek od K.O.zel » pon 27. dub 2009 15:46:21

lite :lol:

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » pon 27. dub 2009 18:25:17

Kozel> :?: ěště řekni, že ty to víš líp jak já :lol:

K.O.zel

Nový příspěvek od K.O.zel » pon 27. dub 2009 18:48:31

no ja mam pocit ze se ptal kolega na volnobeh...jestli ti pri volnobeznejch otackach jede na jednicku 50km/h tak....tak nevim :lol:

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » pon 27. dub 2009 18:50:49

:? tak to mi nějak uniklo :?

Enduro

Nový příspěvek od Enduro » pon 27. dub 2009 21:29:00

Panove diky za podnety. Uz vim kde je problem(myslim tim misto na motce). Jeste ale nevim presne co to je. Problem ve zhasinani motoru ve stupackach neni otazkou teziste(sedal jsem si za jizdy na nadrz a motor nechcipnul ani jednou), ale otazkou co primacknu stehnama. Tak tak, nevim jak vy, ale kdyz jdu nekde na polnacce do stupacek, tak vetsinou drzim stehnama/kolenama nadrz. Misto meho problemu je pod levym plastem tesne za nadrzi. Je tam nekolik konektoru naskladanych pres sebe. Nevim zdali tam neni take nejake rele, nebo neco jineho elektronickeho. To zjistim zitra. Takze kdyz se zvednu tak ten plast stehnem primacknu k ramu a pod nim je neco co mi dela bordel. Vyzkousel jsem to na velkym stojanku a zavadu rozdrazdil tak, ze jsem skoro neodjel :-) Kdyz se capla tak jsem se jeste ujistil, ze to dela leva strana tim, ze jsem plast primacknul za jizdy nejdriv z jedne a pak z druhe strany a zavada byla na svete. Pak jsem masu jeste protah za Prahu abych doladoval baterku, protoze zazila stredovek. Vypada to dokonce, ze to bude souviset i se zhasinanim motoru, kdyz na miste zaradim za 1. Kdyz jsem to mel na stojanu a vyvolal zavadu, nesla pak holka nastartovat s kvaltem pres spojku, coz je presne ten stav ktery se mi stava. Ted jen jestli to bude jen kablik a ktery? je jich tam tri prdele, nebo neco horsiho.

Jinak jsem samozrejme myslel jizdu na jednicku po rovine se zavrenym heftem(na volnobeh) Ptam se proto, abych zjistil kolit vam to jede, nez zacnu pridavat volnobeh.

Az to vyresim, dam vedet co bylo jebliho.

Enduro

LiTe
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od LiTe » pon 27. dub 2009 21:39:05

Přimáčkneš plast na nádrži? ten ale nic nekryje, jedině podsedlový plast, ten podlouhlý, co se táhne po šířce sedla.....

Enduro

Nový příspěvek od Enduro » pon 27. dub 2009 21:43:00

LiTe píše:Přimáčkneš plast na nádrži? ten ale nic nekryje, jedině podsedlový plast, ten podlouhlý, co se táhne po šířce sedla.....

Ano ten podsedlovy plast, navazuje na nej nadrz. Je to misto prechodu tohoto plastu v nadrz. Presne v tomto miste vedou nohy kdyz jsem ve stupackach.

Enduro

Nový příspěvek od Enduro » úte 28. dub 2009 21:28:13

Tak jsem problem vyresil. Rozpojeny konektor. Zaplatpanbuh, ze to takhle dopadlo, uz jsem myslel na nejhorsi:-) Dik vsem za podporu a podnety.

Enduro

Milala
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Milala » úte 28. dub 2009 21:48:34

Enduro píše:Tak jsem problem vyresil. Rozpojeny konektor. Zaplatpanbuh, ze to takhle dopadlo, uz jsem myslel na nejhorsi:-) Dik vsem za podporu a podnety.

Enduro
Ty vole, to je psycho :D To mohla bejt pěkná raketa za pseudoopravu. Super, že ses tím takhle prokousal. Mechanici by ti možná vysvětlili špatný chování jednotky nebo blbej vstřik atd. Gratuluju! Kéž by se takhle hezky vyřešily všechny závady :) V jednoduchosti je krása!
XT660X....eXTra potěšení

Fouly

Nový příspěvek od Fouly » úte 28. dub 2009 22:11:35

To by člověk nevěřil, jak rychle uteče večer, když se člověk začte do technického problému... :mrgreen: Hele tyhle storky byste měli vydávat knižně :yes:

Odpovědět