------------------------------------
Někdo po mě chtěl vidět fotky vyřešeného nabíjení GPS(telefonu). Hodím to sem veřejně a třeba se to bude hodit i někomu jinému.
Koupil jsem si obyčejný konektor na zapalovač do auta, na něj přidělal vypínač a přes pojistku zapojil na baterku. Vypínač jsem tam dal z toho důvodu, že konektor na nabíjení nechávám venku na mašině (zastrčen v tom krytu na hrazdě řidítek), tak aby mi někdo nenadělal neplechu.
Pak už jen zbývalo vyřešit uchycení nabíječky v 12V konektoru, pže po ujetí pár set metrů nabíječka vypadla. Přichytil jsem to gumou na stažení nářadí tak, aby to oba kusy tlačilo do sebe. (viz. foto).
Posledním, a nejhorším, problémem bylo uchycení telefonu na řidítkách. Nechtěl jsem žádnou velkou obludu ani drahé (např. touratech) řešení. Objednal jsem si kožené pouzdro přímo na mobil se závitem uprostřed krytu, na který jsem přidělal tvrdý a předem naohýbaný plech a ten uchytil v místě, jenž se utahuje hrazda na řidítkách. Moc stabilní to nebylo, tak jsem do krytu navrtal ještě jednu dirku a dalším šroubem to zpevnil. Celý jsem to pak stříknul černou barvou.
Z krytu jsem také vyřízl průhlednou slídu, která hodně snižovalo průhlednost a za jasného slunce byl problém vůbec něco přečíst.
I když se to nezdá, celé řešení je do každého počasí (i prudkého deště). Jen je třeba telefon vybavit balením pláštěnek, jenž se dají koupit na každé pumpě. Pláštěnkou myslím kondomy

Jako software v telefonu používám TomToma a i když je displej trochu menší, s čitelností nemám problém

Navigace se mnou ujela téměr 3000km (i několik vytrvalých dešťů) a stále vše funguje tak, jak má