rychloměr přeměřuje

Inspirace pro ostatní.
alsonztvargla
Příspěvky: 59
Registrován: stř 28. bře 2012 17:57:09

rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od alsonztvargla » pon 21. led 2013 9:09:35

Zdravím

moje xt660z rv 2008 celkem přeměřuje, když jedu padesát, ukazuje to lehce pod šedesát. Je nějaký lék na tuhle nemoc? Díky

Uživatelský avatar
venca
Příspěvky: 959
Registrován: sob 10. kvě 2008 21:21:18
Napiš "660" bez uvozovek: 505
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od venca » pon 21. led 2013 19:14:40

Změna převodu.

Uživatelský avatar
Hucikuci
Příspěvky: 103
Registrován: pon 19. bře 2012 21:56:40

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od Hucikuci » pon 21. led 2013 20:39:23

Takže sem to pochopil dobře dle toho programku na výpočet rychlosti se změnou kolečka, že když tam dám třebas 16zub, tak to zahaluzi tachometr ? :D

alsonztvargla
Příspěvky: 59
Registrován: stř 28. bře 2012 17:57:09

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od alsonztvargla » pon 21. led 2013 22:40:44

No když mám origo poměr a nechci ho měnit tak nemám jinou možnost? Jsem sám nebo má někdo stejnej problém?

Uživatelský avatar
RadekK
Příspěvky: 67
Registrován: čtv 21. črc 2011 12:36:54
Napiš "660" bez uvozovek: 660
Bydliště: moravská brána

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od RadekK » úte 22. led 2013 7:05:06

Mám to podobně, ale nemám s tím problém.
S originální sekundární sadou, a trochu ojetýma předpisovýma kolama (E-07), mě to ukazuje :
55/50 a 107/100 [tacho/GPS].
Hoj

12.Bert
Příspěvky: 117
Registrován: stř 11. srp 2010 10:31:12

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od 12.Bert » úte 22. led 2013 18:53:17

alsonztvargla píše:Zdravím

moje xt660z rv 2008 celkem přeměřuje, když jedu padesát, ukazuje to lehce pod šedesát. Je nějaký lék na tuhle nemoc? Díky
zdar, ...mě Tenerka přeměřuje poměrně přesně o 20% :mrgreen: - mám vepředu 13zubové kolečko.

Nesetkal jsem se nikdy s tím, že by tachometr ukazoval přesně, vždy o něco přeměřuje. V zásadě je to stejné i s auty.
V našich XT660 se rychlost načítá uvnitř převodovky, takže s tím nejde dělat nic, než měnit převod (nejpřesněji na rozetě), nebo vyměnit zadní pneu - její výškový profil (do toho bych ale nešel, změní to geometrii moto).

Uživatelský avatar
totr
Příspěvky: 1329
Registrován: pon 31. bře 2008 20:24:35

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od totr » čtv 24. led 2013 17:32:03


fogi25
Příspěvky: 7
Registrován: pon 21. led 2013 13:39:22

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od fogi25 » ned 10. úno 2013 10:34:56


Uživatelský avatar
Viteslav
Příspěvky: 17
Registrován: sob 29. zář 2012 21:28:43
Napiš "660" bez uvozovek: 660
Bydliště: Chomutov 43004
Kontaktovat uživatele:

Re: rychloměr přeměřuje

Nový příspěvek od Viteslav » pát 11. říj 2013 23:38:50

Protože jsem měnil převody vpředu i vzadu do pomala,dal jsem na moto cyklocomputer,/musíš sehnat,aby ukazoval do 200 km/hod /magnet a čidlo na předek,musel jsem prodloužit kabílek k čidlu a pořádně nastavit a při maximálce 160 mi orig.tacho proměřuje o 20 km.Akorát je pech,že na orig.počítadle naskakujou ujeté kiláky rychleji,než je real.
Bolest je dobrá věc , aspoň víš , že žiješ

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů