Ahoj, jak jsem zrovna dneska psal zde do jiné diskuse právě o pumpě - zcela nechtěně jsem otestoval pád na pravou stranu - motorka napravo na asfalt, já do pangejtu. Přes olejovou louži a v šeru - mám na to svědka, borce, co tam právě sbíral svojí ZRX s prodřeným karterem... Odhadem pád tak v padesáti. Zvedl jsem to, pootočil zpátky řídítka, který se protočily v silentblocích díky páce 5 cm extendrů a jel jsem dál. Plech se pumpě nijak nepřiblížil, nic jsem nerovnal. V terénu mi to padlo mockrát, spíš v symbolický tréninkový rychlosti v lomu, když ti to chcípne v rejdu a zahodíš to, aby ti pod motorkou nezůstala noha. Třeba tohle vypadalo fakt efektně, ale skončilo krešem - a to už pomalu nebylo

Ničemu se nestalo nic.
Nic není všespásné - dostatečně velká rána pevně usazeným šutrem v kilu zničí cokoli. Ale nacpat tam ještě více materiálu už asi bude značně přehnané. Pro pevnost části kolem pumpy hraje i fakt, že je lehce prohnutá směrem ven s ohybem přesně na pumpě - a "profil" se ohýbá vždycky hůř, než rovná plocha. Ještě chceme na místa kolem pumpy a deklu z druhé strany nalepit dovnitř šusplechu kus gumy, který bude v nouzi nejvyšší posledním záchranným silentblokem... Nebo to je blbost?
Cenu jsem zatím nekoumal, ale už teď je to na čase dávno k nezaplacení

Když vidím, co stojí "symbolický" kryty od světoznámých výrobců měli bychom se nějak blížit.