První vada na novém XT660Z tenere
První vada na novém XT660Z tenere
Ahoj na podzim 2008 jsem si koupil novou tenerku jednou jsme jeli s kámošem v dešti zastihl nás na cestě a asi předevčírem jsem si v garáži všiml že mi pěkně rezne výfukové potrubí ještě jeden nečekaný deštík a bude to děravý to jsem u mašiny ještě neviděl měl jsem Kawasaky gpz r.v.88 a na ní se výfokové kolena blejskaly stále jako nová tak to budu reklamovat jako vadu materiálu pak dám vědět jak jsem pořídil
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit . Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit . Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: První vada na novém XT660Z tenere
.. jedině jestli to neni XT659Z Yahama made in China
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
hele já je mám taky pěkně hnusný, já si myslím, že nepochodíš.....
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jenže ty máš 2004 a i motor máš pěkně ohlodanej od předchozího majitele... Já po roce ježdění ve všech možných sra*kách mám svody pořád jako nový
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Radek> no němec prase jezdil i v soli no ......
a nemám O4 ale O5 voe
a nemám O4 ale O5 voe
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
necky>hod sem foto toho kolena, dik
Na starých XT600Z svody taky povrchově rezaví, ale ještě jsem neviděl aby to prorezavělo uplně - to byla jen nadsázka doufám.
Přivezl jsem v prosinci 2005 XT660R ze SRN na přívěsném vozíku. Sněžilo a jeli jsme pár hodin po prosolených silnicích. Ještě v noci hned po příjezdu šlo XTR na pumpě do myčky a pak do garáže. Ráno byly svody kropenatý rezavými fleky, které mi tam vydržely jako tmavé skvrnky až do prodeje cca po 7-mi měsících a 5000km. Teď mám XT660Z - novou a ještě nejetou, ale svody jsou tam ze stejnýho materiálu - je to sice nerez, ale těch je spousta a liší se obsahem chromu. Proreznutí bych se v žádném případě nebál - v tom nerezu to nepokračuje, ale blejskat se ti moc nebudou. Je to enduro, takže mně to nevadí. Viděl jsem ty origo svody v Něměcku vypulírovaný odbornou firmou do chromovýho lesku, ale jak říkám - u endura není nutno
Když je motorka pěkně čistá a nikde nerezne, tak je to OK, ale na druhé straně musím souhlasit s Georgem - když budu chtít oslňovat záblesky od výfukových svodů, budu jezdit na nějakém "neenduru".
v kterých místech ti to začíná reznout?jestli je to na svodech přímo za předním kolem tak se o rez nejedná, ale napálený nečistoty, který tam naházelo přední kolo, měl jsem to samý, jestli se u tebe jedná o stejný případ, tak se to dá vyleštit, jen tomu chce dát chvilu času kdyžtak dej foto
Na svem 2006 Xku mam svody zrezly hlavne v mistech svaru. Durch to jeste neni, takze si s tim moc hlavu nelamu.
Hele plesme to budou možná ty napálený nečistoty odpoledne se na to pořádně podívám a když tak to nafotim,jinak mi nejde ani tak o lesk jenom by mě sralo že nová mašina a už to hnije jde mi o to
jestli by to byl špatnej materiál, že na tom šetřej, čím novější stroj tím horší materiály aby byla co nejnižší cena prostě skurvenej biznys, ale možná to nic neni jen jsem se vyplašil uvidíme
jestli by to byl špatnej materiál, že na tom šetřej, čím novější stroj tím horší materiály aby byla co nejnižší cena prostě skurvenej biznys, ale možná to nic neni jen jsem se vyplašil uvidíme
A co tak ty svody nechat přechromovat nebo našopovat hliníkem.
U veteránů se toto hodně používá.
U veteránů se toto hodně používá.
Naposledy upravil(a) radas dne čtv 19. úno 2009 20:21:37, celkem upraveno 1 x.
Chromované svody by se asi na enduro moc nehodily a nevím, jak ten hliník má správně vypadat, ale už jsem to viděl od jedné firmy tady u nás a výsledek byl naprosto nepřiajatelný
No, moje zkušenost je dobrá. Dělali jsme ten hliník na vzduchem chlaz. VW. Drželo to, neloupalo se to, zabranilo korozi. Laufy jsou u techto aut cca. 20cm nad vozovkou, takze celkem exponované místo (voda, bláto, kamínky). co se týče chromu, pro estety je to cesta. Jak je dobře nachromovaný, akorát trochu zmodrá v prvním ohybu za válcem. A dobře se udržuje. Ale huř odvádí teplo.
Další možnost jak zakonzervovat svody je barva, ta se ale oloupe nebo shoří a musí se natírat (stříkat) znovu.
Další možnost jak zakonzervovat svody je barva, ta se ale oloupe nebo shoří a musí se natírat (stříkat) znovu.
Tak to vpadá opravdu na napálené nečistoty co se tvářej jako rez ale rez tam je taky no podívejte se na moje foto a nějak povrchově to upravit je dobrej nápad
Jo jinak na fotce to je už trochu odrhnutý kartáčem tak je to tam na moje foto
Hej, tak to je mazec. Sem fakr zvědav co ti řeknou na reklamaci. Jak stará že je ta motka,?
Jestli to nevymění tak jim alespon prohoď cyhlu oknem. Uvidíš jak se ti uleví
Nevím jak je silná stěna trubky ale myslím že to neprorezne tak rychle.
Jestli to nevyreklamuješ, bych to opískoval a do pořádné chromovny. Já mám dobrou zk. v Kopřivnici. Areál Tatry, dělají tam chromy veteranisti z širokého okolí. Nebo šopování hliníkem.
To vypadá taky dobře.
Jestli to nevyreklamuješ, bych to opískoval a do pořádné chromovny. Já mám dobrou zk. v Kopřivnici. Areál Tatry, dělají tam chromy veteranisti z širokého okolí. Nebo šopování hliníkem.
To vypadá taky dobře.
Hele kupoval jsem ji v srpnu 2008 takže ji mám 6 měsíců a s toho jsem jen necelé 2 měsíce jezdil najezdil jsem 2700km a jednou nás na cestě chytil déšť a musely jsme dojet domů a to je celý jinak díky za tip volal jsem tam a říkali ať jsem v klidu že mám přijet a podívaj se na to v MMB Mladá Boleslav zatim mi tam vždy vyšli vstříc jo a lítá mi docela dost olej do sání už jsem asi 4krát vypouštěl tu přepadovou hadičku a říkali že to XT dělaj a že to nic není ale nechám si to zapsat do servisní knížky kámošovi to nedělá má tu samou kupovali jsme je tam stejně a ve stejnou doburadas píše:Hej, tak to je mazec. Sem fakr zvědav co ti řeknou na reklamaci. Jak stará že je ta motka,?
To vypadá taky dobře.
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem to tam utíral a měl jsem tam tak 1-2 kapkyNecky píše:jo a lítá mi docela dost olej do sání už jsem asi 4krát vypouštěl tu přepadovou hadičku a říkali že to XT dělaj a že to nic není ale nechám si to zapsat do servisní knížky kámošovi to nedělá má tu samou kupovali jsme je tam stejně a ve stejnou dobu