Kotouče
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Kotouče
Kotouce jsou samozrejme ocelove. Pokud bych ho vyrabel, tak bych zkusil ocel 12060 a zuslechtit na 800-850 MPa.CeGo píše:Nevíte páni strojaři z jakého materiálu je kotouč na XT ? Myslím jestli litina nebo ocel??? A to v předu i v zadu...?
- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to potřeboval vědět jen kvuli deskám, ještě jsou ok, ale až budu dávat tak tam soupnu Ferodo ve směsi ST.. Hodně ostrá směska, ale jen pro ocelový kotouč! Tak to je fajn, že tam máme ocelák:)
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
teda popravdě bych feroda už nikdy na nic nedal, měli jsme je na autě, na dvou vlastně, žádný low endy, špiněj jako kráva, fakt nehorázně, něco jako gold fren na moto 

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
HOMO> btw--- to je dost že ses vybarvil
.. jinak hodnotit destičky podle toho jak špiněj ráfek.. to si snad děláš srandu né

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
kenyo> no jo, nějakej trapáček si hraje s mým nickem
tak když ti desky zmizej pod rukama, tak nebudou nic moc

LiTe> ale to je blbost ne
, jde o brzdnej účinek, to je jak s gumou.. super guma ti z pravidla nevydrží nějak dlouho.. to samé desky.. závodníci třeba berou určitě kvalitu podle toho jak to brzdí ne kolik na to najezděj.. a ty seš přeci ten závodník okruhovej.. sosnová ruuleeez

LiTe> don´t laugh, I think it seriously

- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
lite> je to můj obor tak ti o tom něco povím, Federal Mogul je asi nevetší výrobce třecích segmentů na světě ! Mimo jiné patří k jeho odběratelům značky jako Brembo.. Ti vůbec desky nevyrábí, protože to neumí..Ferodo dělá stovky směsí.. Takže např vše třecí co je šmrncnuté značkou Brembo je Ferodo! Nejlepší jsou řeči rádobi odborníků kteří říkají že je Brembo lepší než ferodoLiTe píše:teda popravdě bych feroda už nikdy na nic nedal, měli jsme je na autě, na dvou vlastně, žádný low endy, špiněj jako kráva, fakt nehorázně, něco jako gold fren na moto

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
CeGo> chápu, jsi odborník, my jsmě měli přesně červenou krabičku ( cca 3 roky z5) na sporťáku nissan nx 2000 (US verze) tekrát byli ty desky za cca 4tis kč myslím,
- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to byla rada Premier, ta je fakt dobrá!nechápu! Prodáváme toho tuny,ani jedna reklamace! na sportovní jezdení je ale rada FDS2000 to je posledni co je jeste homologovane.. pak uz uz jsou FCP2500H, a FCP3000R s temahle uz jezdi vetsina ceskych zavodnich tymu..Aj Loprajz bere Ferodo na DAKAR, ale to je kamion, tam je to upe jine.. Ale je mozné ze si to nesedlo napr s kotoucema jestli byli od jineho vyrobce..Vetsinou je to v poho ale vyjimecne se to stane.. Ale vseobecne je známo, ze ferodo rada premier je nejtvrdsi z tech normalnich smesi i oproti veskeré konkurenci, tak ten rychly ubytek nechapu.. Cos tam dal lepsiho?LiTe píše:CeGo> chápu, jsi odborník, my jsmě měli přesně červenou krabičku ( cca 3 roky z5) na sporťáku nissan nx 2000 (US verze) tekrát byli ty desky za cca 4tis kč myslím,
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
CeGo> kotouče byli bremba, ale jaký to fakt nevím, já jsem s tim autem nejezdil, neměl jsem papíry ani na dvacku, no pak se to neřešilo, auto se pujčilo kreténovi (tenkrát kamarádovi) a ten se zhulil a rozstřelil to na total
CeGo> ty bys o tom něco teda moh vědět ,kdysi jsem chtěl koupit nějaké lepší desky na husqvarnu a borec v krámu mi začal vysvětlovat že nemá cenu koupit jenom lepší desky ale že to třeba kombinovat i s lepšími kotouči,že kombinace nějakých rejsing desek a obyč kotouč nic neřeší ,co je na tom pravdyCeGo píše:lite> je to můj obor tak ti o tom něco povím, Federal Mogul je asi nevetší výrobce třecích segmentů na světě ! Mimo jiné patří k jeho odběratelům značky jako Brembo.. Ti vůbec desky nevyrábí, protože to neumí..Ferodo dělá stovky směsí.. Takže např vše třecí co je šmrncnuté značkou Brembo je Ferodo! Nejlepší jsou řeči rádobi odborníků kteří říkají že je Brembo lepší než ferodoLiTe píše:teda popravdě bych feroda už nikdy na nic nedal, měli jsme je na autě, na dvou vlastně, žádný low endy, špiněj jako kráva, fakt nehorázně, něco jako gold fren na moto.. Možná jsi měl od feroda lajnu TarGet.. to jsou ty nejlevnejsi, cena na ůkor výdrže atd...mechosi radi davaji tyhle a daji na ne cenu lepsich.. taka zelena krabička.. kdybys měl klasiku řadu Premier- červená krabička, tak tyhle patří k tomu nejlepšímu na trhu ze standartních homologovaných smesí- spolecne s klasikou od ATE... Letos Ferodo vyvinulo novou směs Thermo Quiet.. Dostalo za ni X evropskych ocenení.. stříbrná krabička.. no a s deskama na motorky je to obdobne taky moc smesi od levne az po desky se kterýma se jezdí bezne moto GP

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
a co kousanej kotouč od braking ??? ten by to mohl snést ne ? ty racing desky
- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
no na tohle je brembo zase špica.. brzdové systémy...sportovní delají víborné! klasiky jsou od nich průměrné-zhruba na urovni TRW... i s brembem kotoučema jsme to párkrát prodávali a v poho.. ale fakt se to může stát že si to nesedne.. taky je možné, kdyby se moc přepálily tak mohou začít drolit, ale to by odpadávalo po kousíčkáchLiTe píše:CeGo> kotouče byli bremba, ale jaký to fakt nevím, já jsem s tim autem nejezdil, neměl jsem papíry ani na dvacku, no pak se to neřešilo, auto se pujčilo kreténovi (tenkrát kamarádovi) a ten se zhulil a rozstřelil to na total

taky jsem jednou videl kdyz si desky nerozuměly s kotoučema.. byli to ty FDS2000, udelal se na nich takovy kovovy film a ty desky absoulutne nebrzdily..

- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
jako kdybys ty desky a kotouče koupil od jedné firmy která to má k sobě sladěné tak snad jo..logicky by to mohlo brzdit jeste lip, ale nevim.. no kdyz dás nejaké lepsí na normální kotouč, tu změnu bys měl poznat,treba z toho nevymacknes maximum ale melo by to jit citit..,ovsem cim sportovnejsi smes, tim je potřeba ji mít víc furt zahrátou, takze kdybch si dal na xt nejakou závodní asi by to stejne brzdilo hur, protoze bych ji nedokázal udrzet zahrátou, vzhledem k tomu jak moc a casto brzdy pouzívám..(nebo napr kdyz jsem na nasi firemni ciplou octavu dal desky DS2000 tak pri normalni jizde to stalo za hovno, lepsí byla klasická rada.. ale kdyz jsem jel jak prase, tak to brzdilo jak svina:)..) ale zpet k tem motorkam, taky ne na vsecky motorky se delá nejaká lepsí smes ci odlisnejsí smes, napr proc by delali offroadovou smes na R1..napr:).tatar píše:CeGo> ty bys o tom něco teda moh vědět ,kdysi jsem chtěl koupit nějaké lepší desky na husqvarnu a borec v krámu mi začal vysvětlovat že nemá cenu koupit jenom lepší desky ale že to třeba kombinovat i s lepšími kotouči,že kombinace nějakých rejsing desek a obyč kotouč nic neřeší ,co je na tom pravdyCeGo píše:lite> je to můj obor tak ti o tom něco povím, Federal Mogul je asi nevetší výrobce třecích segmentů na světě ! Mimo jiné patří k jeho odběratelům značky jako Brembo.. Ti vůbec desky nevyrábí, protože to neumí..Ferodo dělá stovky směsí.. Takže např vše třecí co je šmrncnuté značkou Brembo je Ferodo! Nejlepší jsou řeči rádobi odborníků kteří říkají že je Brembo lepší než ferodoLiTe píše:teda popravdě bych feroda už nikdy na nic nedal, měli jsme je na autě, na dvou vlastně, žádný low endy, špiněj jako kráva, fakt nehorázně, něco jako gold fren na moto.. Možná jsi měl od feroda lajnu TarGet.. to jsou ty nejlevnejsi, cena na ůkor výdrže atd...mechosi radi davaji tyhle a daji na ne cenu lepsich.. taka zelena krabička.. kdybys měl klasiku řadu Premier- červená krabička, tak tyhle patří k tomu nejlepšímu na trhu ze standartních homologovaných smesí- spolecne s klasikou od ATE... Letos Ferodo vyvinulo novou směs Thermo Quiet.. Dostalo za ni X evropskych ocenení.. stříbrná krabička.. no a s deskama na motorky je to obdobne taky moc smesi od levne az po desky se kterýma se jezdí bezne moto GP
![]()
já bych tomu i věřil
Já ale nejsem zavodnik, delám ve firme která delá velko i maloobchod hodne s brzdama, tak vidím co se prodava,co se chvali,na co se nadava..nejsem ani zádný odbornik co by o tom musel vedet vse.. muzu radit jen z mých postrehu co vidim co se resi...Az sjedu desky tak na tu nasi masinku zkusím dat smes ST, jsou takové hodne bronzové,vypdá ta smes skoro jak keramika:)taková lesklá.. meli by mít dlouhou zivotnost,nizke opotrebeni kotouce a supr brzdny ucinek..pak nekdy podám reference z vlastní zkusenosti:) ale nez sjedu ty origo tak to jeste bude trvat.. toš tak

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
CeGo> mám ATE kotouč a desky ATE na předku na Astře Gčku, měl jsem tam originály, brzdilo to na orig docela dobře, jak jsem dal ATE, tak sem si řikal že to nějak nebrzdí, musím bzdy vždy zahřát, pak to brzdí jako svině, fakt brutalitka
neni to nic ostrýho, ale je to znát jako svině 

- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
atecka jsou dobré! delají i dobré sportovnejsi kotouce-drazkovane Powerdisky...LiTe píše:CeGo> mám ATE kotouč a desky ATE na předku na Astře Gčku, měl jsem tam originály, brzdilo to na orig docela dobře, jak jsem dal ATE, tak sem si řikal že to nějak nebrzdí, musím bzdy vždy zahřát, pak to brzdí jako svině, fakt brutalitkaneni to nic ostrýho, ale je to znát jako svině

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
ty mámCeGo píše:atecka jsou dobré! delají i dobré sportovnejsi kotouce-drazkovane Powerdisky...LiTe píše:CeGo> mám ATE kotouč a desky ATE na předku na Astře Gčku, měl jsem tam originály, brzdilo to na orig docela dobře, jak jsem dal ATE, tak sem si řikal že to nějak nebrzdí, musím bzdy vždy zahřát, pak to brzdí jako svině, fakt brutalitkaneni to nic ostrýho, ale je to znát jako svině