žere xt olej ?
Re: žere xt olej ?
já teda osobně bych se přiklonil po sezoně ,pže v tom starem vyjetem oleji jsou ruzne častečky ,prach a ty věci spojené opotřebením součástek a prej když to bude dlouho stát bez pohybu tak to sedne na dno bloku a zatvrdne a už to ven nedostanu,prostě to už ten olej nerozmíchá-tolik jeden postřeh co jsem někde čet a tomu bych i věřil, jo a kromě toho taky že starej vyjetej olej má snahu se rozkládat či co 

Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
kde je ten odborník na ty voleje
aby nám to řek jak to má bejt
ty částečky prachu přece po delší jízdě rozbiješ na menší a pak to s tím vypustíš
já to dělám v zimě

...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
LiTe> právě že nerozbiješ a nevypustíš 

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
tatar> to si nemyslím . . . ale nejsme nato odborníci
každopádně já budu dodržovat interval 6kkm ať v létě, či v zimě 

Lite> olej zvodnatit .. to si snad děláš prdel ne
je to o tom že jedni tvrdí vyměnit protože starý olej přes zimu degeneruje a vzniká tam nějaká kyselost nebo co .. tak dávají na zimu nový.. a druzí tvrdí pravý opak
Za mě taky měním až přijde suma km a ne podle ročního období

Za mě taky měním až přijde suma km a ne podle ročního období

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
kenyo> čet sem to na jinym foru, dal jsem to jako nesmyslný příklad
protože je podle mě fakt jedno, jestli před nebo po . . .

Tak a teď do mě... Co pred zatimováním starej olej vypustit a zašroubovat výpušťák a novej olej nalít až na jaře?
taky znám jednoho, měnil olej v šádovce ale zjistil že nemá filtr, tak to měl vypuštěný tak vyndal starej filtr, že druhej den koupí novej filtr a nalije olej. Než přišel domu manželka něco potřebovlala tak si sjela nakoupti .. už neodjela
... takže bacha na to 

A tak to by se snad nikomu nepovedlo. Pokud jezdí sám na motorce, tak si dá na sedačku novej filtr a za kola olej aby ho to napadlo, případně napsat nápis na přístrojovku "nalej olej"
Myslím že vnitřku motoru by to stejně nevadilo, stejně by byly všechny kovové vnitřnosti celou zimu zaolejované a olej jen tak leží na hliníkovém dně a usazujou se v něm kaly.
Mě se stala na Firebladu nehoda a praskla mi ojnice, nakonec jsem sehnal celej motor v německu a ten měl být udajně 4 nebo 5 let v nějakém sklepě, podle orezlého sekundárního kolečka a takového zoxidovaného hliníku na celém bloku to byla pravda, ani ho neočistily od hlíny po bouračce. Když se motor rozpůlil (olej v něm nebyl) aby se vyčistil, tak jsme zírali, uvnitř vše jak nové pokryté troškou oleje ale na dně co ještě skapalo byl z oleje takovej gel nebo šlem. Motor běhal po nylití nového oleje jak hodinky a vůbec se na něm taková dlouhá odstávka nepodepsala.

Myslím že vnitřku motoru by to stejně nevadilo, stejně by byly všechny kovové vnitřnosti celou zimu zaolejované a olej jen tak leží na hliníkovém dně a usazujou se v něm kaly.
Mě se stala na Firebladu nehoda a praskla mi ojnice, nakonec jsem sehnal celej motor v německu a ten měl být udajně 4 nebo 5 let v nějakém sklepě, podle orezlého sekundárního kolečka a takového zoxidovaného hliníku na celém bloku to byla pravda, ani ho neočistily od hlíny po bouračce. Když se motor rozpůlil (olej v něm nebyl) aby se vyčistil, tak jsme zírali, uvnitř vše jak nové pokryté troškou oleje ale na dně co ještě skapalo byl z oleje takovej gel nebo šlem. Motor běhal po nylití nového oleje jak hodinky a vůbec se na něm taková dlouhá odstávka nepodepsala.
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
LuckyG> takže bez starostí jestli před nebo po

Pokud bych si byl jistej, že v zimě jezdit nebudu, tak bych olej vylil, aby v motorce neležel 5 měsíců a novej nalil na jaře a hezky bych ho před nalitím nahřál na nějakejch 30 - 40 stupňů a tím usnadnil první "studený" start.
Pokud jsem závislák a jezdím na motorce kdykoli když je teplota víc jak +5, tedy několikrát za zimu a motorka nestojí bez projížďky déle jak 2 měsíce, tak to vůůůbec neřeším a měním po 6 000 at je léto nebo zima.
Je to můj názor ke kterému jsem došel rokama fascinace motorkama a technikou, ale nejsem žádnej inženýr, tak i ůj názor nemusí být bezchybný
Pokud jsem závislák a jezdím na motorce kdykoli když je teplota víc jak +5, tedy několikrát za zimu a motorka nestojí bez projížďky déle jak 2 měsíce, tak to vůůůbec neřeším a měním po 6 000 at je léto nebo zima.
Je to můj názor ke kterému jsem došel rokama fascinace motorkama a technikou, ale nejsem žádnej inženýr, tak i ůj názor nemusí být bezchybný

sem taky slyšela nebo vlastně někde na fóóru .., že vůbec nejlepčí je rozebrat motor na drobky, odmastit ložiska perchlorem, nakonzervovat, a na jaře zase složit. Jo a nejlepčí je to prej naskládat pod postel. By to bylo v suchu.

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
pokud je alespoň trochu teplo (par stupnu nad nulou
). jezdím celoročně a olej budu měnit po 10000km 

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
jojo celou komplet rozebrat a naložit do oleje

Moje řeč, do motek nelijeme žádný fritovací olej, ale moderní značková mazadla. Pokud dodržuješ periodu výměny a pokyny výrobce , nemusíš se trápit usazeninama, studenýma startama a pod.Radek píše:pokud je alespoň trochu teplo (par stupnu nad nulou). jezdím celoročně a olej budu měnit po 10000km
Do oleje Nííí, do hader a pod postel.LiTe píše:jojo celou komplet rozebrat a naložit do oleje![]()
A bacha na vidličky.

- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že výrobce by si nedovolil napsat interval po 10000km, když by to motorka nesnesla i při trochu ostřejším používáníradas píše:Moje řeč, do motek nelijeme žádný fritovací olej, ale moderní značková mazadla. Pokud dodržuješ periodu výměny a pokyny výrobce , nemusíš se trápit usazeninama, studenýma startama a pod.Radek píše:pokud je alespoň trochu teplo (par stupnu nad nulou). jezdím celoročně a olej budu měnit po 10000km

Máš to nějak podloženo? Nebo jen názor?LiTe píše:lepší je 6

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
názor, jeden závodník mi to i radil(ten jak prodává tu husqvarnu), že když budu dělat servis po 6kkm, mám dolejt pod horní rysku a že okolo 6kkm je ten olej blízko spodní rysky. Já osobně stejně nenajedu víc za sezonu, než 7kkm+- tAkže u mě je to jasný