Úpravy přes zimu ???? + graf z brzdy
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úpravy přes zimu ???? + graf z brzdy
rado> taky mi to hůře startuje, ale to máš napsáno v manuálu od pwcm, že se čeká okolo 5ti vteřin než se pwcm načte, já taky tak druhý-čtvrtý otočení teď....
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
miki>to ano, selský rozum to tak říká, ale bohužel v téhle oblasti je problematika trochu složitější a nebo jí děláme my složitější
zkus si třeba z auta sundat celý výfuk, tím myslím komplet
zádný výfuk
žádný odpor
ale výkon takřka celý v pr....ůhonicích 

- CeGo
- Kontaktovat uživatele:
uuhmmm, ma pravdu ten chlapec!vasek píše:miki>to ano, selský rozum to tak říká, ale bohužel v téhle oblasti je problematika trochu složitější a nebo jí děláme my složitějšízkus si třeba z auta sundat celý výfuk, tím myslím komplet
zádný výfuk
žádný odpor

Vše nechávám tak jak je a nemusím řešit ani filtry ani výfuky....
stařík> jooo v tom máš pravdu pane, zrovna dneska sem to říkal Mílovi, že nejlepší je originál stav, prostě tak, jak to pánové a dámy zkonstruovali
tam máš jistotu, že je vše odladěno na optimální hodnoty
jenže člověk je tvor hravý a rád zkouší nové věci 

vasek píše:miki>to ano, selský rozum to tak říká, ale bohužel v téhle oblasti je problematika trochu složitější a nebo jí děláme my složitějšízkus si třeba z auta sundat celý výfuk, tím myslím komplet
zádný výfuk
žádný odpor
Jo to je samozřejmě pravda,chce to nějakého odborníka,zatim tam teda KNko davat nebudu..

Lite :už som myslel že som niečo doj...bal.
Prečo je potrebne odpojiť lambda sondu vedel by mi to niekto vysvetliť?
Dik

Dik
Protože Lambda a PWCom se namaj moc v láscerado píše:Lite :už som myslel že som niečo doj...bal.![]()
Dik

Naposledy upravil(a) Miki dne úte 24. bře 2009 17:43:49, celkem upraveno 1 x.
Potreboval by som odborny pohlad (vyklad). 

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
rado> lambda tam je podle mě kvůli emisním normám, nebo je to taky jeden z důvodů, upravuje, jak to má asi dohořívat, aby směs nedohořívala ve svodech.... snižuje spotřebu
Dědci, zapojte se taky do diskuze, určitě budete vědět víc, než mi zobáci

Dědci, zapojte se taky do diskuze, určitě budete vědět víc, než mi zobáci

LiTe píše:rado> lambda tam je podle mě kvůli emisním normám, nebo je to taky jeden z důvodů, upravuje, jak to má asi dohořívat, aby směs nedohořívala ve svodech.... snižuje spotřebu![]()
Dědci, zapojte se taky do diskuze, určitě budete vědět víc, než mi zobáci![]()
![]()
Taky si říkám kde jsou ti naši chytrolíni

Lambda upravuje bohatost, resp. složení směsi, aby bylo hoření co nejdokonalejší a tím aby vznikalo co nejméně emisí, je to taková optimalizace COčka a NOxů. Správný poměr by měl být roven 1, při hodnotě jen o málo nižší se výrazně zvyšuje obsah oxidů dusíku NOx ve výfukových plynech, naopak při poměru větším než 1 se zvyšuje obsah CO.
vasek píše:Lambda upravuje bohatost, resp. složení směsi, aby bylo hoření co nejdokonalejší a tím aby vznikalo co nejméně emisí, je to taková optimalizace COčka a NOxů. Správný poměr by měl být roven 1, při hodnotě jen o málo nižší se výrazně zvyšuje obsah NOx ve výfukových plynech, naopak při poměru větším než 1 se zvyšuje obsah CO.
Vasku já smekám

něco nás přece jen naučili v tý škole 

No ja by som potreboval vedieť prečo je potrebne ju odpojiť po namontovani PWRC?
rado> protože PWRCMD ti posílá do jednotky informace (smyšlený) a ta podle toho řídí vstřikování směsi (množství) bez ohledu na emise
kdežto lambda jak jsem psal optimalizuje zplodiny jako CO a NOx a jak vidíš, tyhle věci by byly v rozporu, lamba je čistě ekologická záležitost, kdežto PWRCMD je spíš o vyladění průběhu výkonu.

to Lajt> tímto se ti veřeně omlouvám .. žil jsem v omylu
vašek> nemám laďáky takže těžko říct.. ale pravda je ta že originálům KNko hodně pomohlo v nízkých otáčkách.. motor jde mnohem lépe a "bez" cukání. Co to udělá když se otevře i výfuk to zatím nemohu soudit.
for all> ví tu někdo kolik stojí chvíle na brzdě? jen to změřit.. nechci nic ladit .. jen vidět jak vypadá křivka s laďákama a KN a s obyč papírem. Stock křivky by měli jít dohledat. No a pak by se vidělo co to dělá no

vašek> nemám laďáky takže těžko říct.. ale pravda je ta že originálům KNko hodně pomohlo v nízkých otáčkách.. motor jde mnohem lépe a "bez" cukání. Co to udělá když se otevře i výfuk to zatím nemohu soudit.
for all> ví tu někdo kolik stojí chvíle na brzdě? jen to změřit.. nechci nic ladit .. jen vidět jak vypadá křivka s laďákama a KN a s obyč papírem. Stock křivky by měli jít dohledat. No a pak by se vidělo co to dělá no

- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
kenyo> myslím že srazový brzdy maj cenovku okolo 600kč za změření. Omluvu přijímám
blbce ale už ze mě nedělej

Vašek:takže radiš odpojiť tu lambdu?
Ma tu niekto s tym osobnu skusenosť?
Ma tu niekto s tym osobnu skusenosť?
Pěkně jste se tady rozjeli
Mám takový dojem, že máte hlavně obavy z toho, že je příliš chudá směs. Nejjednodušší, nejrychlejší a zároveň levný způsob jak to zjistit:
Vymontovat svíčku a podívat se jako má barvu. Jestli bude světle šedá, máte chudou směs. Správně by měla být spíše s odstínem do rezava - cihlova, nebo barva srnčího kožichu by mohla taky vyhovovat
Jestli má svíčka správnou barvu a motorka jede dobře (tzn. né hůř než s originálním osazením) byl bych v klidu.

Mám takový dojem, že máte hlavně obavy z toho, že je příliš chudá směs. Nejjednodušší, nejrychlejší a zároveň levný způsob jak to zjistit:
Vymontovat svíčku a podívat se jako má barvu. Jestli bude světle šedá, máte chudou směs. Správně by měla být spíše s odstínem do rezava - cihlova, nebo barva srnčího kožichu by mohla taky vyhovovat

Jestli má svíčka správnou barvu a motorka jede dobře (tzn. né hůř než s originálním osazením) byl bych v klidu.