Tady mám nějaké bližší info od organizátora...
Čau Rado, prošel jsem africatwin.cz a koukám, že tam jsou naše RŠ už párkrát zmíněný, což mě těší Nejde o žádný závod, ale o hromadnou blátovyjížďku. Trasu pečlivě staví George (Nick: Georgíček - je už nahlášený u akce, takže ho můžeš kontaktovat) a téměř vždy ji dopředu projede, takže žádný experimenty. Nejsou to sice žádný lážoplážo polňačky, spíš takhle brodíky, lesíky (teď sníh a pod tím led!), brahýnko, klouzání, a posledně byly třeba i schody (myslím, že je nakonec nikdo nedal ). Optej se Ještěra... Samozřejmě jsou i nějaké krátké přejezdy po silnici. Ale čím je větší zima a nevlídno, tím víc túristů a hajnejch je doma v teple a dá se víc jet mimo silnice. I proto je pro nás dobré dopředu co nejpřesnějc vědět počet účastníků.
Jede se pokupě, akorát když je hodně lidí, tak se to možná rozdělí na grupy (druhou by vedl asi Gant). Je to lepší, než vysvětlovat někomu, proč lesem valí skupina dvaceti mašin...
Jezdí hodně kluků na Afrikách, ale maj to samozřejmě těžší než takovej George, kterej sedlá 500Husara. Největší s náma asi byla 900KTM a v pohodě. Všecko se dá zvládnout a když ne vlastníma silama, tak my vedoucí zájezdu první přispěcháme vytahovat mašinu a jezdce z bláta Sice ať si každej zablbne, ale my kromě toho jsme taky na to SPOLEČNÝ projetí, tzn. když někdo nemůže dál, ostatní pomůžou. Má to taky něco do sebe. Nazval bych to téměř expedicí..
Jo, ještě jsem u vás na diskusi zaznamenal dotaz, co s tím povinným natankováním na 150km. To se samozřejmě týká primárně on-road vyjížděk, ale doufám, že někde nechce přijet na sraz na endurovyjížďku s prázdnou nádrží! Přímo u LIDLa v Říčanech je benzinka, tak nejpozdějc tam je možno dotankovat plnou a je to samozřejmě lepší!
Jináč u toho LIDLa se v sobotu dopo nic moc neděje, takže v tom rohu parkoviště, kde se slézáme, je možno postavit auto s vozejkem a nechat ho tam. Protože se nedostanu do vaší diskuse, pls. můžeš ty hlavní informace přetlumočit? Dík!
A kdyby něco, můžeš i majlnout na
david@top5plus.eu
Tak KOLAMA DOLŮ!
Dave