Dik
Vymena pruzin-predne vidlice
Vymena pruzin-predne vidlice
Daju sa vymenit predne pruziny aj bez toho aby som musel kompletne vybrat predne tlmice z okularov? Kupil som si Hyperpro pruziny a myslel som ze to bude brnkacka, ale podla manualu by som mal odmontovat koleso, vybrat tlmice z okularov, vypumpovat olej a tak dalej
Neda sa to spravit nejak jednoduchsie? Samozrejme aj s vymenou oleja vo vidlach...
Dik
Dik
Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Vymena pruzin-predne vidlice
Jednoduchsie to nepojde, ale nie jeto tak strasne. Hlavne dodrz dosledne manual - mnozstvo oleja, utahovacie momenty na okularoch. Zabava asi na tri hodinky - pre amatera.
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Sundat kolo a vyndat vidle je to nejmenší 
Dik za radu. Kamos to uz robil na mnozstve starsich masin tak mi s tym vraj pomoze. Jediny vacsi problem bude ten momentovy kluc, ale zas je to investicia aj do buducna
. Vraj sa oplati kupit dva - jeden na nizsie Nm a druhy vyssie.
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
na tohle momenťák zrovna není třeba. Stačí si označit nějakou barvou pozici šroubu a pak to dotáhnout na stejné místo a je to v pohodě 
Skusenejsi mechanik to ma v rukach. Ja a mne podobny vykendovy ´srofikari´ potrebuju momentovy kluc.... 
a jak si mužeš být jistej že to bylo dotažené na ten zprávnej moment ?? momenťák je určitě dobrá věc ,taky už dlouho uvažuju že ho pořídím , ten menší -velký mám . Totr to někde psal to rozmezí ,nevíte někdo ..Radek píše:na tohle momenťák zrovna není třeba. Stačí si označit nějakou barvou pozici šroubu a pak to dotáhnout na stejné místo a je to v pohodě
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
tak jistej si být nemůžu
, ale když není momenťák po ruce, tak je to celkem funkční řešení ...
ale prdlajs
troška strojařskýho cituuu
.. zrovna na utahování tlumičů v brýlých nevidím důvod řešit moment 
Ten momentovy kluc je treba obcas aj profikom.
Takto to dopadlo ked chlapik v znackovom servise dotahoval koleso so "strojarenskym citom".

Najhorsie na tom je, ze som si to nevsimol priamo na mieste, a uz preslo niekolko mesiacov... tak sa mozem akurat pojebat.
Nova vidla = cca 400€
Takto to dopadlo ked chlapik v znackovom servise dotahoval koleso so "strojarenskym citom".

Najhorsie na tom je, ze som si to nevsimol priamo na mieste, a uz preslo niekolko mesiacov... tak sa mozem akurat pojebat.
Nova vidla = cca 400€
Myslím, že nejsi první, komu to prasklo, stený problém měl Packi. Někde to na fóru najdeš.
No, ono to fakt nasere.
Uz som si zistoval dalsie veci a vraj by sa to dalo aj zvarit. Len dufam ze maju moznost ten zvar aj poriadne skontrolovat (X-ray).
Ale urcite je bezpecnejsie to vymenit za fungl nove.
Uz som si zistoval dalsie veci a vraj by sa to dalo aj zvarit. Len dufam ze maju moznost ten zvar aj poriadne skontrolovat (X-ray).
3ds píše:No, ono to fakt nasere.
Uz som si zistoval dalsie veci a vraj by sa to dalo aj zvarit. Len dufam ze maju moznost ten zvar aj poriadne skontrolovat (X-ray).![]()
To je me lito....opravdu na ty spodni sroubky k ose je potreba pouzit momentovy klic , protoze staci malo a je to v prdeli !!!!
Co se tyce me praskliny na venek to u me nevypadalo az tak zle, s primourenim oka...ale jak jsem to sundal mel jsem prasklinu i uvnitr. S tim, ze to chci obcas rozjet i na dalnici, tak jsem do toho svarovani nesel a koupil jsem novy dil s pomoci jisteho kamarada, ktery mi udelal 20 % slevu na dil.
Samotny svar by nemel byt problem, mel by byt pevnejsi nez samotny material...ale jde o to, ze okolo se muze porusit struktura a uz to nemusi mit takovou pevnost jakou by to melo mit.
Ted uz to mam v cajku.
(pak jeste jedna zkusenost se servisem Yamaha. V lednu jsem jim dal vidle at me vymeni olej vcetne gufer. Ted jak jsem to rozebiral, olej byl cerny a to jsem skoro nic nenajezdil . Takze trosku prasata, kdyz uz mi tam davali novy olej ..mohli to aspon pred tim trosku procistit...)
Naposledy upravil(a) packi dne stř 05. kvě 2010 14:25:30, celkem upraveno 1 x.
- Radek
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
je otázkou, zda ten olej nevyměnili jen na faktuře 
Neviete nahodou z akeho materialu je ta spodna cast tlmica?
Zda sa mi ze je to hlinik, ale je mozne ze to je nejaka zliatina.
Chcem to dat zavarit do Vyskumneho ustavu zvaracskeho. Tam to dokazu otestovat rentgenom aj ultrazvukom.
packi: ta tvoja prasklina vypadala dost drsne, ale vyriesil si to najlepsie
.
A ten olej... parchanti !!!
Niektorym servisakom sa fakt neda verit 
Zda sa mi ze je to hlinik, ale je mozne ze to je nejaka zliatina.
Chcem to dat zavarit do Vyskumneho ustavu zvaracskeho. Tam to dokazu otestovat rentgenom aj ultrazvukom.
packi: ta tvoja prasklina vypadala dost drsne, ale vyriesil si to najlepsie
A ten olej... parchanti !!!
Kolik tam přijde toho oleje? Pružiny, olej, gufera a ložiska v krku mě čekají na poště
Já... píše:Kolik tam přijde toho oleje? Pružiny, olej, gufera a ložiska v krku mě čekají na poště
v manualu strana 4-61 , R-ko na jednu 0,64 litru u X-ka 0,6 litru ... na spodni sroub bude potreba razovy sroubovak.Gl & Hf
- Přílohy
-
- untitled.JPG (25.47 KiB) Zobrazeno 35479 x
Packi- dík