all> když sem skládal nový tlumiče tak sem je tam hned dal.. podložil sem myslím o 5 mm, teď přesně nevím, kamarád mechanik mě hned říkalď to nedělám, já neposlech, sevezl se na tom a hend to vyndaval

Vysvětloval mi to že jde o to že jedna věc je tvrdší pružina a druhá je tužší tlumič. Tvrdší pružina = menší potápění ale hroší kopírování nerovností a prostě pořád to hopsalo a bylo to prostě tvrdé proti klidnému houpavému originálu. Tužší tlumič /nechá se dosáhnout udajně hustším tlum. olejem/ = stejné potápění ale pomalejší tužší rakce.. tzn houpe se to ale pomaleji.
Tak nevím jestli se mi povedlo prodat co sem nakoupil, ale mě osobně to nevyhovovalo. Pravda je že při brždění menší potopení, v zatáčce to ne bylo tak houbavé .. lepší pocit.. ALE při jízdě po typické rozbité okresce sem trpěl .. takže nic pro mě
Totr> kouknu po tom , měl sem to vytočené z hliníku, někam sem to zahodil.. a měl sem dvě tloušťky, klidně ti to pošlu pokud se mi to podaří najít.. když si vzpomenu tak zítra pohledám.