Přesný postup při výměně oleje
Přesný postup při výměně oleje
zajímal by mě přesný postup postup při výměně oleje nebo nějaký odkaz na co si dát pozor..... 

Přejít na web motopripravky.cz
- Radek
- Administrátor
- Napiš "660" bez uvozovek: 505
- Kontaktovat uživatele:
Sdělení od administrátora
Zdar,
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit
. Rád bych vám představil web motopripravky.cz, kde najdete naše moto nářadí vlastní výroby. Vyrábíme např. vyvažovačky kol, zouvačky, narážeče gufer předních vidlic (XT660 má rozměr 43 mm), klíče na zadní tlumiče a spoustu dalšího.
Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
vím, že to je trochu mimo téma, ale hosting je třeba z něčeho platit

Návštěvníci fóra XT660 mohou použít slevový kód 54115079 na 5 % z ceny dolů.
Přejít na web motopripravky.cz
Re: Přesný postup při výměně oleje
Viz . příručka mladého sviště (manual XT660 x/R), je to tam ! Jestli ho nemáš, jdi na xt660.cz, maj ho tam, v ke stažení. Výměna je tuším stejná u všech roků v.
Stručně zajímá mě tedy nechám zahřát,vypustím olej přes výpustový šroub je jenom jeden?,povolím filtr a vyndám vyteče zbytek oleje,dám nový filtr,zašroubuju,utáhnu výpustový šroub pokud je jenom jeden,doleju do horního otvoru tam kde je měrka nový olej je to tak??? a kontroluju přes měrku nejlépe mezi min a max...
V mánuálu je to anglansky moc tomu nerozumím,dík ...
V mánuálu je to anglansky moc tomu nerozumím,dík ...
- LiTe
- Kontaktovat uživatele:
já myslím, že jsou výpuštáky dva, jeden na motoru a druhý na rámu, mezi svodama, jedním vypuštíš z motoru a druhým zbytek co je v rámu. . . určitě poraděj ti, co to už dělali
...:XT66oX SuperMotard:...lite.rajce.net......Moje XtXko
Lajt má recht... výjmečně 

dík ta to jsem přesně chtěl vědět.......

1. s citem dotahovat šroubky (už jsem viděl několik stržených závitů a potom bezradných debilů)
2. na horním okraji toho víčka je odvzdušňovací šroubek - funkce vyplývá z jeho názvu.
Pokud to někdo ještě nedělal, je dobré si to nechat nejdřív ukázat.
Nebo si to za majitelovy asistence nechat udělat v Yamaha . Myslím že 1500,k. s olejem a filtrem.
Nežeby to byl problém, ale najdeš 20míst kde můžeš udělat chybku.
Nežeby to byl problém, ale najdeš 20míst kde můžeš udělat chybku.
radas> tak to platí co materiál to práce .. filtr + olej .. cca. 800.. ušetříš dvě nádrže benzínu a to se hodí
a navíc ego by mi to nedvolilo.. ject s výměnou oleje do servisu to mi přijde už moc

Nejlepší varianta je požádat kamaráda, který to umí. Určitě pár stovek ušetříš, i když mu dáš flašu slivovice
Navíc kamarád ti ten olej i filtr určitě vymění a nemusíš potom přemýšlet, jestli v tom servisu ti tam dali ten olej, který je na účtence, jestli je tam fakt nový filtr a jestli mám na té motorce všechny díly, které jsem tam původně měl.
Vím o tom své

Vím o tom své

Jasně že je nejlepčí si to udělat sáám
,ale jestli znalosti končí u hledání výpistních šroubů!!!?
Co si tak pamatuju, není to jen nalej a jeď. Laboruje se se starterem, odvzdušňuješ okruh a td. Takže spousta možností jak motoru znepříjemnit život.
Rozhodně bych to nehodil na hlavu někomu ,kdo ve škole dával pozor jen o trochu víc
Se servisy mám taky svoje zk. Když u toho budeš, si čachry romyslí, snad.

Co si tak pamatuju, není to jen nalej a jeď. Laboruje se se starterem, odvzdušňuješ okruh a td. Takže spousta možností jak motoru znepříjemnit život.
Rozhodně bych to nehodil na hlavu někomu ,kdo ve škole dával pozor jen o trochu víc

Se servisy mám taky svoje zk. Když u toho budeš, si čachry romyslí, snad.
Zdar vsici!
Pri vymene oleje je treba postupovat presne podle servisniho navodu, strana 3-24-26. Je tam uplne vsechno detailne popsany. Vestere srouby doporucuji utahovat presne na dany moment,jak je napsano v navodu a zadne nebezpeci strzeni zavitu nehrozi...
Houmber
Pri vymene oleje je treba postupovat presne podle servisniho navodu, strana 3-24-26. Je tam uplne vsechno detailne popsany. Vestere srouby doporucuji utahovat presne na dany moment,jak je napsano v navodu a zadne nebezpeci strzeni zavitu nehrozi...
Houmber
Houmber-> Kolik lidí tady si myslíš, že má momentový klíč?
- Milala
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý postřeh-dneska jsem stál v OBI a pral se s myšlenkou, koupit momentový klíč asi za 900,-. Jenže to asi nebude úplně kvalitka, tak ho tam zatím nechávám. Beru to tak, že každý zničený díl na motorce díky přetažení stejně stojí většinou víc než litr a momenťák se hodí. Vyznáte se v tomhle duhu nářadí někdo? Totre?totr píše:Houmber-> Kolik lidí tady si myslíš, že má momentový klíč?
XT660X....eXTra potěšení
pánové a co trochu citu.. sme češi.. zlaté české ručičky atp.

Já bych řekl, že je vždy lepší levný momentový klíč, než se snažit nějaké důležité šrouby utahovat ručně. Když si zkusíš ručně utáhnout několik šroubů stejně a potom to projdeš s momenťákem, jednoduše zjistíš, jak je to utažení rozdílné.
přitahovat víčko od filtru u mě není nijak extra důležitý spoj teda
ale jinak souhlas.. neříkám že ty momenty udávaj jen pro srandu králíkům.. to zase ne 

Jak je ten spoj důležitý, poznáš ve chvíli, když strhneš závit v bloku 

totr> o tom je právě ten cit